Arnavut ciğeri...

Leziz bir Arnavut ciğeri tarifi...



Leziz bir Arnavut ciğeri tarifi...
Malzemeler
Kuşbaşı doğranmış bir bütün kuzu karaciğeri
2 orta boy soğan
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
200 gr. zeytinyağı
1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
Yeterince un ve sumak

 
Yapılışı
Ciğeri, kasabınıza iri tavla zarı büyüklüğünde kuşbaşı doğratın. (Evde yapmak zor olur. Ayrıca ciğer üzerindeki zarın mutlaka çıkarılmasını ve ondan sonra doğranmasını temin edin. Kuşbaşı çok küçük olursa ciğer kuru olur.) Ciğerleri tuzlayın ve az toz biber serptikten sonra bol un içinde el yardımı ile döndürüp her yanını una bulayın. 10 dk. kadar unlu vaziyette bırakın. Daha sonra unlanmış ciğerleri bir elekte eleyerek fazla unlarını dökün ve sağlayıp kızdırılmış zeytinyağını boca edin. Tavayı devamlı sallayarak ve tahta kaşıkla karıştırarak unlanmış ciğerlerin her tarafının pişmesini sağlayın. Ateşten almaya yakın, yağa bir çorba kaşığı toz kırmızıbiber katarak ateşten alın. Soğanları piyazlık doğrayın içine ince kıyılmış maydanoz, tuz, bolca sumak koyarak Arnavut ciğeri yanında servise çıkarın.
 



0e0765b5eb5e4f81866dc3cbd42fb0c3

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İş yerleri nasıl dezenfekte edilir? Doğrusu buymuş!

Suyun altında yüzen bebekler

GERGEDAN VİRÜSÜ NEDİR? GERGEDAN VİRÜSÜNÜN BELİRTİLERİ NELERDİR?